• nieuwe expositie!

  28 juli 2015

  Ben druk bezig met het voorbereiden van mijn solo-expositie in Het Klooster Nuenen. Deze vindt plaats op 2 september tot 3 oktober 2015.

  De openingstijden van Theater Het Klooster zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur. Jullie zijn van harte welkom!

  Ik toon daar mijn kleuriijke expressieve schilderijen van de periode tussen 2013-2015.

  Lees meer >> | 364 keer bekeken

 • gastschilder Kasteeltuinen Arcen

  7 juni 2015

  Ben me aan het voorbereiden als gastschilder op de expositie voor het evenement Kunst Natuurlijk in de Kasteeltuinen Arcen op 18 en 19 juli 2015.

  Dit grote kunstevenement met een diversiteit aan werken van bekende kunstenaars is te bezichtigen in het kasteel, van 11 juli t/m 30 september 2015

  Daarnaast is dit het derde jaar dat onder bezielende leiding van Lied de Haas een kunstweekend wordt gerealiseerd voor gastschilders die plaats nemen in de schitterende kasteeltuinen daar omheen gelegen.

  Verschillende disciplines tonen al werkende hun vaardigheden, waarbij de bezoeker over de schouder van de kunstenaar/amateur/hobbyist mee kan kijken.

   

   

  Lees meer >> | 366 keer bekeken

 • nieuwe ontwikkelingen

  18 maart 2015

  De essentie van communicatie is creativiteit.

  Sinds januari 2015 heb ben ik aangemeld voor een studie creatieve therapie. Deze studie sluit goed aan bij mijn vakdiploma van sociaal cultureel werk en vooral het creatieve gedeelte spreekt me erg aan. De combinatie om mensen te begeleiden bij bepaalde processen in het leven via creatief bezig zijn, spreekt me erg aan. Ik weet als geen ander wat het schilderen voor me doet tijdens mijn verwerking in mijn ziek zijn.

  Schilderen is voor mij als een medicijn, zeg ik altijd. Het is heerlijk om je creatief te ontladen, te creeren, met kleuren, potloden of verf, het maakt niet uit.

  Het allerleukste is dat een schilderij van mij is geplaast op de voorpagina van de nieuwe folder van de stichting kanker en talent, waar ik vrijwillig actief voor ben. Het resultaat is te zien onder de rubriek; Publicaties op mijn site.

  Het is roze, het kan haast niet missen.

  Groet Ellen

   

  Lees meer >> | 357 keer bekeken

 • kanker en kunst

  8 oktober 2014

   Ik denk graag in mogelijkheden.

  Omdat het "druk" is in mijn hoofd, ben ik begonnen met een serie werken in gelaagd wit.

  Teveel prikkels om kleurrijk te schilderen, zoals men van mij gewend is. Nu zoek ik (tijdelijk?) de rust op. White Silence is de titel van deze serie. Hiermee exposeer ik voor het eerst in het weekend van 11 en 12 oktober 2014. in Nuenen.

  Ik heb niet stilgezeten. Er is een interview van mij geplaatst in het blad Hematon, het lag gisteren op mijn deurmat. Het is een maandblad voor mensen met kanker en is er deze maand een afbeelding van een kleurrijk schilderij van mij geplaatst in het Cultureel Literair tijdschrift Schoon Schip. Het thema is deze maand "Jeugd. Mij is gevraagd of ze mijn schilderij met de titel "koester het kind in jezelf" te mogen plaatsten. Natuurlijk! Een eer zelfs, het is de tweede keer dat er een schilderij van mij in dit Cultureel blad is geplaatst.Onder de rubriek "Wassilys Frisbee"vernoemd naar Wassily Kandinsky.U kunt beide bladen digitaal inkijken.

  met vriendelijke kunstgroet, Ellen Berens

  Lees meer >> | 324 keer bekeken

 • expositie Kunst met 'n grote T

  8 oktober 2014

  In het weekend van 11 en 12 oktober 2014 neem ik deel aan de expositie Kunst met 'n grote T.

  Door het dorp Nuenen staan een 60tal exposanten verspreid in  markante huizen. De bewoners hebben in dit weekend hun woning beschikbaar gesteld voor de amateur kunstenaar.

  Ik exposeer met mijn nieuwe serie White Silence op de Berg 62, bij de fam. vd Putten Houthandel B.V.

  Op zaterdag 11-10-2014  en zondag 12-10 is de expositie geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

  U bent van harte welkom!

  Lees meer >> | 326 keer bekeken

 • niet sociaal correct

  4 augustus 2014

  Hallo , beste volgers van mijn Exto kunstsite.

  Het is alweer maaanden geleden dat ik iets op dit blog heb gepost. Het komt doordat ik nu al 4 maanden midden in een heftige chemobehandeling zit, dat ik meer gericht ben op mezelf dan op Social Media.

  Pas nu kom ik weer in beetje in een conditie waarbij ik mijn blik en vaardigheden weer meer naar buiten richt. Zelfs mijn passie schilderen heb ik lang niet kunnen uitoefenen.

  Het eerste schilderij is, het is er een in het wit geschilderd, zonder de kleuren die men gewend is van mij.

  Omdat het zo druk is in mijn hoofd waaraan ik aan geopereerd ben, zocht ik de stilte op in mijn werk. Wit is nooit zonder kleur voor mij, het is in wittinten.

  Ik noem deze nieuwe "serie, 'Silent White'

  Ik zal proberen nu het werk te plaatsen, beetje moeilijk nog, veel vaardigheden verleerd, alles komt wel weer terug. Zelfs inlogcodes moet ik vernieuwen, dus ik vraag wel een beetje geduld van jullie.-;)

  Het andere leuke nieuws dat voor de 2e maal een schilderij van mijn hand wordt opgenomen in het Literair Cultureel tijdschrift 'Schoon Schip'

  In de rubriek 'Wassilys frisbee', Thema jeugd.

  Titel van het schilderij is 'koester het kind in jezelf". Het zal geplaatst worden in september.

  Groet van Ellen Berens

  Lees meer >> | 335 keer bekeken

 • expositie's

  21 januari 2014

  Morgenvroeg, 22 januari voorbereiding expositie in brunswijck Eindhoven. Alle schilderijen die uitgekozen zijn door Mw. Trees Lichtenberg staan klaar in mijn atelier om getoond te worden. Morgenvroeg komt ze deze bij me thuis bekijken en bewonderen. Via mijn exto pagina heeft ze eerder een keuzxe gemaakt uit al mijn werken, welke ze graag terugziet op de expositie die ingaat op zaterdag 1 februari 2014.

  Lees meer >> | 323 keer bekeken

 • interview Exto

  29 november 2013

  Op 10 nov. krijg ik het volgende verzoek binnen per mail vanuit de Exto; of ik tijd heb om mee te werken aan een intervieuw dat over 3 weken geplaatst worden op hun site? Of ik tijd heb? Hier maak ik toch gewoon tijd voor? Ik vind het een eer en een uitdaging, dus ik antwoorde direct met 'JA'

  Wie wil er nu niet vertellen over passie en alles wat je inspireert om creatief te zijn. Ik ben direct aan de slag gegaan met de vele vragen die ik per mail toegestuurd kreeg.  Het is een mooi resultaat geworden, vandaag is het zover. Het is zojuist geplaatst op de Exto-site en ik ben er erg blij mee.

  Lees zelf  het antwoord op de vraag wat mijn grootste inspiratiebron is.

  groet, Ellen

  Lees meer >> | 297 keer bekeken

 • Atelierruimte opgeruimd

  10 november 2013

  Vorig weekend heb ik mijn schilderijen opgehaald bij Vitalis Peppelrode.

  Exposeren is voor mij niet alleen het tonen van mijn werken, het is ook een sociaal gebeuren. ik ontmoet veel mensen tijdens het exposeren, wat altijd leuke contacten oplevert.  Voor het jaar 2013 zit het er voorlopig op wat het exposeren betreft.

  In 2014 is mijn eerste expositie in Vitalis Brunswijck. De komende maand ga ik gebruiken om mijn atelierruimte op zolder eens flink op te ruimen. 

  De afgelopen maanden is het in alle hoeken en gaten vol komen te liggen met spullen en rommeltjes die ik nog denk nodig te hebben, of met doeken die ik wel voorbewerkt heb met materie, maar nog niet precies weet hoe ik het verder ga bewerken. Kortom, ik moet lekker alles eens door mijn hand en laten gaan, en weer ordenen, dan kan ik in 2014 weer opgeruimd verder.

  Lees meer >> | 259 keer bekeken

 • Expositie Peppelrode

  8 september 2013

  De gang staat vol met grote doeken, morgen ga ik de expositie bij Vitalis Peppelrode inrichten. Alleen grote doeken, gemiddeld 100/100. Telkens is het weer anders, hoe zal het deze keer worden? De voorbereiding is goed, ik word opgewacht door Josina van Amsterdam, dus ik weet dat het goed komt. Mijn expositie wordt  gecombineerd met mooie keramiekbeelden  van een kunstenares die ik nog niet eerder heb ontmoet. Zeker de moeite waard om eens langs te komen! Vr.groet Ellen

  Lees meer >> | 244 keer bekeken

 • Meer blogs >>