• kanker en kunst

  8 oktober 2014

   Ik denk graag in mogelijkheden.

  Omdat het "druk" is in mijn hoofd, ben ik begonnen met een serie werken in gelaagd wit.

  Teveel prikkels om kleurrijk te schilderen, zoals men van mij gewend is. Nu zoek ik (tijdelijk?) de rust op. White Silence is de titel van deze serie. Hiermee exposeer ik voor het eerst in het weekend van 11 en 12 oktober 2014. in Nuenen.

  Ik heb niet stilgezeten. Er is een interview van mij geplaatst in het blad Hematon, het lag gisteren op mijn deurmat. Het is een maandblad voor mensen met kanker en is er deze maand een afbeelding van een kleurrijk schilderij van mij geplaatst in het Cultureel Literair tijdschrift Schoon Schip. Het thema is deze maand "Jeugd. Mij is gevraagd of ze mijn schilderij met de titel "koester het kind in jezelf" te mogen plaatsten. Natuurlijk! Een eer zelfs, het is de tweede keer dat er een schilderij van mij in dit Cultureel blad is geplaatst.Onder de rubriek "Wassilys Frisbee"vernoemd naar Wassily Kandinsky.U kunt beide bladen digitaal inkijken.

  met vriendelijke kunstgroet, Ellen Berens

  Lees meer >> | 244 keer bekeken

 • expositie Kunst met 'n grote T

  8 oktober 2014

  In het weekend van 11 en 12 oktober 2014 neem ik deel aan de expositie Kunst met 'n grote T.

  Door het dorp Nuenen staan een 60tal exposanten verspreid in  markante huizen. De bewoners hebben in dit weekend hun woning beschikbaar gesteld voor de amateur kunstenaar.

  Ik exposeer met mijn nieuwe serie White Silence op de Berg 62, bij de fam. vd Putten Houthandel B.V.

  Op zaterdag 11-10-2014  en zondag 12-10 is de expositie geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

  U bent van harte welkom!

  Lees meer >> | 251 keer bekeken

 • niet sociaal correct

  4 augustus 2014

  Hallo , beste volgers van mijn Exto kunstsite.

  Het is alweer maaanden geleden dat ik iets op dit blog heb gepost. Het komt doordat ik nu al 4 maanden midden in een heftige chemobehandeling zit, dat ik meer gericht ben op mezelf dan op Social Media.

  Pas nu kom ik weer in beetje in een conditie waarbij ik mijn blik en vaardigheden weer meer naar buiten richt. Zelfs mijn passie schilderen heb ik lang niet kunnen uitoefenen.

  Het eerste schilderij is, het is er een in het wit geschilderd, zonder de kleuren die men gewend is van mij.

  Omdat het zo druk is in mijn hoofd waaraan ik aan geopereerd ben, zocht ik de stilte op in mijn werk. Wit is nooit zonder kleur voor mij, het is in wittinten.

  Ik noem deze nieuwe "serie, 'Silent White'

  Ik zal proberen nu het werk te plaatsen, beetje moeilijk nog, veel vaardigheden verleerd, alles komt wel weer terug. Zelfs inlogcodes moet ik vernieuwen, dus ik vraag wel een beetje geduld van jullie.-;)

  Het andere leuke nieuws dat voor de 2e maal een schilderij van mijn hand wordt opgenomen in het Literair Cultureel tijdschrift 'Schoon Schip'

  In de rubriek 'Wassilys frisbee', Thema jeugd.

  Titel van het schilderij is 'koester het kind in jezelf". Het zal geplaatst worden in september.

  Groet van Ellen Berens

  Lees meer >> | 260 keer bekeken

 • expositie's

  21 januari 2014

  Morgenvroeg, 22 januari voorbereiding expositie in brunswijck Eindhoven. Alle schilderijen die uitgekozen zijn door Mw. Trees Lichtenberg staan klaar in mijn atelier om getoond te worden. Morgenvroeg komt ze deze bij me thuis bekijken en bewonderen. Via mijn exto pagina heeft ze eerder een keuzxe gemaakt uit al mijn werken, welke ze graag terugziet op de expositie die ingaat op zaterdag 1 februari 2014.

  Lees meer >> | 246 keer bekeken

 • interview Exto

  29 november 2013

  Op 10 nov. krijg ik het volgende verzoek binnen per mail vanuit de Exto; of ik tijd heb om mee te werken aan een intervieuw dat over 3 weken geplaatst worden op hun site? Of ik tijd heb? Hier maak ik toch gewoon tijd voor? Ik vind het een eer en een uitdaging, dus ik antwoorde direct met 'JA'

  Wie wil er nu niet vertellen over passie en alles wat je inspireert om creatief te zijn. Ik ben direct aan de slag gegaan met de vele vragen die ik per mail toegestuurd kreeg.  Het is een mooi resultaat geworden, vandaag is het zover. Het is zojuist geplaatst op de Exto-site en ik ben er erg blij mee.

  Lees zelf  het antwoord op de vraag wat mijn grootste inspiratiebron is.

  groet, Ellen

  Lees meer >> | 226 keer bekeken

 • Atelierruimte opgeruimd

  10 november 2013

  Vorig weekend heb ik mijn schilderijen opgehaald bij Vitalis Peppelrode.

  Exposeren is voor mij niet alleen het tonen van mijn werken, het is ook een sociaal gebeuren. ik ontmoet veel mensen tijdens het exposeren, wat altijd leuke contacten oplevert.  Voor het jaar 2013 zit het er voorlopig op wat het exposeren betreft.

  In 2014 is mijn eerste expositie in Vitalis Brunswijck. De komende maand ga ik gebruiken om mijn atelierruimte op zolder eens flink op te ruimen. 

  De afgelopen maanden is het in alle hoeken en gaten vol komen te liggen met spullen en rommeltjes die ik nog denk nodig te hebben, of met doeken die ik wel voorbewerkt heb met materie, maar nog niet precies weet hoe ik het verder ga bewerken. Kortom, ik moet lekker alles eens door mijn hand en laten gaan, en weer ordenen, dan kan ik in 2014 weer opgeruimd verder.

  Lees meer >> | 191 keer bekeken

 • Expositie Peppelrode

  8 september 2013

  De gang staat vol met grote doeken, morgen ga ik de expositie bij Vitalis Peppelrode inrichten. Alleen grote doeken, gemiddeld 100/100. Telkens is het weer anders, hoe zal het deze keer worden? De voorbereiding is goed, ik word opgewacht door Josina van Amsterdam, dus ik weet dat het goed komt. Mijn expositie wordt  gecombineerd met mooie keramiekbeelden  van een kunstenares die ik nog niet eerder heb ontmoet. Zeker de moeite waard om eens langs te komen! Vr.groet Ellen

  Lees meer >> | 168 keer bekeken

 • Kortonjo expositie

  1 juli 2013

  Vanaf zondag 30 juni heb ik een mooie expositie ingericht in Vitalis Kortonjo. Vooral veel kleine werken, mooie serie,s . Het fijne is dat ik hierbij geholpen word door de management ass.en een bewoonster die lid is van de kunstcommissie. Veel betrokkenheid en de ochtend word afgesloten met een kop koffie. Als ik overal zo ontvangen word bij het inrichten van een expositie, ben ik heel blij.

  Lees meer >> | 171 keer bekeken

 • toegevoegd

  7 juni 2013

  Vandaag een serie kleine werkjes van 30x30x4 toegevoegd. Onder de titel Tussen het hoofd en het hart.

  Over het nieuws wat  me bezig heeft gehouden de afgelopen maanden, uit de media en uit eigen omgeving.

  Er zijn veel akties waarvan de opbrengst gaat naar het  KWF voor kankeronderzoek. Zoals de fietsers voor Alpe D'Huez, en SamenloopvoorHoop, een wandelactie . Ik heb een schilderij gedoneerd, dat op een kunstveiling geveild wordt in Baarle Nassau op 16 juni 2013. Lees hierover op mijn persoonlijk blog www.gelukkigbewust.nl

  Lees meer >> | 173 keer bekeken

 • Wassily's Frisbee

  30 mei 2013

  Mijn schilderij getiteld 'Home is where the heart is'

  wordt opgenomen in het Literair Cultureel Tijdschrift Schoon Schip. In de Rubriek;  Wassily's Frisbee  Verzorgd door; Margrethe Venema

  In de maand juni 2013, bij het  thema Verlangen

  In de Galerie bij Materiewerken kunt u dit werk zien op deze site.

  Lees meer >> | 164 keer bekeken

 • Meer blogs >>