• Deelname Atelierroute Eindhoven groot succes!

  18 oktober 2021

  Ik heb als oprichter van Atelier Kunst na kanker deel genomen aan de Atelierroute Eindhoven en Regio 2021. de open atelierdagen waren op 2 en 3 oktober jl. de expositie werd druk bezocht, er zijn maar liefst 4 schilderijen verkocht waarna er 80% is gedoneerd aan het goede doel, het kwf, kankerbestrijding. De bezoekers waren oprecht geinterreseerd in de visie van Kunst na kanker. Het heeft een tweeledige betekenis, het is Levenskunst als je na de diagnose kanker de veerkracht toont om de draad van je leven weer op te pakken.

  Het is Beeldende kunst als je met je handen maakt wat er leeft in je hart.

  Deze visie sprak de bezoeker erg aan, er werden veel verhalen gedeeld vanuit herkenning. De erkenning voor elkaars verhaal is het begin van heling als je geraakt bent door kanker.

   

  Lees meer >> | 113 keer bekeken

 • NEW! Portret met Thema 'Er is zoveel te vertellen". Deze en meerdere portretten worden getoond tijdens de Atelierroute Eindhoven op 2 en 3 oktober a.s Kijk op mijn site www.ellenberens.nl voor het complete aanbod. Ik hoop je te treffen op 2 of 3 oktober. Je bent van harte welkom..

  6 september 2021

  Lees meer >> | 107 keer bekeken

 • Deelname Atelierroute Eindhoven en regio

  6 september 2021

  Dit jaar neem ik vanuit Atelier Kunst na kanker Nuenen deel aan de Atelierroute Eindhoven en Regio met abstracte en portret schilderijen.

  Het vind plaats op 2 en 3 oktober 2021 Aanvang 13.00 tot 17.00 uur Locatie: Johan Frisostraat 9 5671xl Nuenen Dat weekend wordt na verkoop 80% gedoneerd aan het kwf kankerbestrijding.

  Een mooie gelegenheid om betaalbare kunst te kopen en tegelijk het goede doel te steunen. Zie ik je dan? Je bent van harte welkom!

  Lees meer >> | 143 keer bekeken

 • Kunst na kanker in de media- op film!

  27 februari 2021

   

  https://youtu.be/Gscp2j-f4Qw

  Op 23 februari 2021 ben ik geïnterviewd en gefilm over mijn motivatie en visie over Kunst na kanker. Het resultaat is een mooie sfeerfilm waarin het belang van beeldende expressie rondom kanker belicht wordt. Ik vertel over mijn ervaring met beeldende expressie na kanker, wat het voor me betekend heeft en nog steeds doet. Het was een inspirerende, leuke ochtend waarin we veel te bepraten hadden samen. Het gesprek was ongedwongen, waardoor het resultaat er mag zijn, vind ik zelf. Trots op! 

  Blijf jezelf doelen stellen, zij geven je vleugels.

  Productie en interview door Edith van Zalinge (Free Lance Journalistiek)

   

  Lees meer >> | 176 keer bekeken

 • Schilderij "Wereldvrouwen" verkocht voor KWF

  25 februari 2021

  Het schilderij "Wereldvrouwen' (100x100) heb ik ter gelegenheid van Wereldkankerdag op 4 februari gedoneerd aan inloophuis De Eik, het is verkocht voor het mooie bedrag van €1010! Het bedrag is bijgeschreven op de KWF "Huisinactie' teampagina van De Eik en komt voor 100% ten goede aan De Eik.

  Lees meer >> | 195 keer bekeken

 • Yes! Een schilderij van mij verkocht voor de KWF actie van Kunst na kanker.!

  8 februari 2021

   Er is vandaag een schilderij van mij verkocht, waarna ik uit naam van Kunst na kanker 80% van de opbrengst doneer aan het KWF kankerbestrijding.

  Ik ben hier heel blij mee, het gaat om een prachtig abstract werk met de titel

  The colours of Nature.

  Ik wens de nieuwe eigenaars veel plezier van hun nieuwe aanwinst.

  Lees meer >> | 220 keer bekeken

 • in actie voor KWF!

  27 januari 2021

  Ik heb persoonlijk een mijlpaal bereikt in mijn leven met kanker. Door behandeling met immunotherapie heb ik zelfs nu nog na jaren een redelijk goede kwaliteit van leven. Daar ben ik heel dankbaar voor.

  Nu ben ik trots en blij te melden dat ik met Kunst na kanker bij kan dragen aan het #KWF kankerfonds. Dat is nodig want 1 op de 3 mensen krijgen te maken met kanker.

  Elke donatie draagt bij aan minder kanker, meer genezing en een beter leven met en na kanker. Bij verkoop van een schilderij wordt 80% gedoneerd aan het #KWF. Dit is het moment om een mooi schilderij te kopen waarmee je ook een goed doel steunt. Wil jij onderzoek naar kanker mee ondersteunen? Graag dit bericht delen svp. Kijk voor meer info op de actiepagina. https://acties.kwf.nl/fundraisers/wwwkunstnakankernl

  Lees meer >> | 184 keer bekeken

 • Kunst na kanker

  31 oktober 2020

  Kunst na kankerKunst na kanker in Nuenen

  eind 2019 heb ik Kunst na kanker opgezet, het gaat over beeldende expressie bij kanker, verwerkingskunst. Ik wil graag mijn ervaring en professie inzetten om anderen te helpen. In mijn Atelier organiseer ik workshops waarin beeldende expressie en veerkraacht vergroten centraal staan.

  Kunst na kanker maakt het mogelijk voor mensen die geraakt zijn door kanker zich te uiten door beeldende expressie. De kracht en helende werking die hiervan uit gaat maakt dat je balans creëert tussen je draaglast en draagkracht. Je geeft kleur en vorm aan dat wat kanker met je doet, wat resulteert in een bijzondere, unieke beeldtaal.

  Kunst na kanker heeft een tweeledige betekenis. Het is levenskunst als je de veerkracht toont die nodig is om verder te gaan na kanker. Het is beeldende kunst als je met het hoofd en je handen maakt wat er leeft in je hart.

  Waarom is beeldende expressie rondom kanker zo belangrijk? De impact van kanker raakt tot in de kern van je fundament. De bodem wordt onder je voeten weggeslagen. Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een manier om om te kunnen gaan met de emoties die kanker teweegbrengt. Om weer balans te krijgen tussen je draagkracht en draaglast. Creatieve en beeldende expressie vanuit verwerking van kanker gaat niet alleen over het maken van kunst, het maakt wat onbesproken is bespreekbaar en het onzichtbare zichtbaar.

  Initiatiefneemster Ellen Selder Berens uit Nuenen weet als geen ander hoe belangrijk en helend beeldende expressie kan zijn in het proces van ziekte, verwerking en acceptie. Zij kreeg in 2002 de diagnose ongeneeslijke kanker en belandde in eenwoud van emoties. Zij had zich voorgenomen een manier te vinden om hiermee om te kunnen gaan. Sindsdien maakt zemet haar hoofd en handen wat er leeft in haar hart en begeleidt zij mensen die vanuit hun ervaring met kanker kleur en vorm willen geven aan dat wat hun bezighoudt. De komst van immunotherapie biedt haar weer een leven met perspectief. Het is vooral belangrijk om weer vooruit te durven kijken, verder dan vandaag. Geluk en innerlijke kracht hebben Ellen gebracht tot waar ze nu staat. Realistisch positief en gelukkig bewust van alle moois dat er is. Beeldende expressie is een mooie manier om erkenning te geven aan je verliezen en gevoelens van hoop en daarnaast het gevoel hebben dat je weer de regie in eigen hand neemt. Zo kun je jezelf helen en je veerkracht vergroten.

  Doelstelling Mensen die geraakt zijn door kanker stimuleren en begeleiden in hun proces van beeldende expressie en deze kunstenaars samen brengen om exposities te organiseren. De kunstwerken van elke deelnemer zal worden getoond op de site. Bij verkoop wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan een organisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met kanker. Door verbindend en inspirerend te zijn hoopt Kunst na kanker hier een steentje aan bij te dragen.

   

  Wil jij vorm geven aan jouw emoties rondom kanker en hierin begeleidt worden? Of ben je al verder en wil jij je met jouw kunst verbinden, exposeren en bijdragen aan een goed doel ten bate van mensen met kanker? Dan nodig ik je van harte uit om te reageren en vrijblijvend contact met me op te nemen via www.ellenberens@gmail.com                      www.kunstnakanker.nl

  Met warme groet, Ellen Selder Berens

   

  Lees meer >> | 303 keer bekeken

 • terug van weggeweest

  29 mei 2019

  Beste lezers, als je dit bericht leest is er veel gebeurd in de tussenliggende tijd. 

  Na een intense ziekte periode waarin kanker de hoofdrol speelde, was ik niet in staat om creatief te zijn. Ideëen had ik genoeg, maar de energie ontbrak me totaal.

  Ik was vooral druk met ziekenhuis in en uit. Totale moeheid en opnames.

  Sinds vorig jaar november gaat het weer goed met me, na een nieuwe immunotherapie.

  Deze medicijnen slaan goed aan waarna ik weer terug ben in mijn energie en dus ook weer volop tijd kan besteden aan mijn creativiteit.

  Schilderen en werken met klei (en dit verwerken in mijn keramiekoven)

  zijn mijn favoriete bezigheden.

  Hier kan ik alles wat ik niet makkelijk verwoord in kwijt Ik ben dankbaar en pluk de dag. Daarom ben ik ook weer gestart met het organiseren van exposities. De eerste staat gepland voor het weekend van 5 en 6 oktober 2019. Kunst met een grote T in het centrum van Nuenen. Het belooft weer een heel mooi en gezellig cultuurevenement te worden.

  Het is gratis toegankelijk, ik hoop jullie daar te zien.

  Liefs Ellen

  Lees meer >> | 268 keer bekeken

 • Verbinding

  2 oktober 2017

  Hallo beste lezer,

  Fijn je te verwelkomen na een lange intensieve periode. Ik wil vertellen over het fijne expositieweekend van vorige week. Kunst met een grote T in Nuenen, waar ik woon. Dit evenement is op zaterdag en zondagmiddag geopend van 12.30 tot 17.30 en was voorheen om de 2 jaar, vanaf dit jaar2017 zal het om de 3 jaar plaatsvinden. Dit jaar heeft de Rotary van Nuenen het overgenomen van vrijwilligers uit Nuenen en hrt was een groot succes!

  60 beeldendd talentvolle amateurkunstenaars exposeren verspreid over Nuenen hun werk. In mooie huizen die beschikbaar worden gesteld door de gulle bewoners van dat pand. Het is een groot vrolijk cultuur weekend waar ik al met veel plezier voor de vierde keer aan deelneem.

  ook dit jaar was het weer een verbinding van mensen, nieuwe contacten leggen, een herkenning van passie delen, complimenten geven en krijgen.

  ik heb zelfs een werkje verkocht aan een mede-exposant! Hoe leuk is dat! Vooral het warme contact dat ontstaat en dat je niet meer los laat. Ik wens jullie alle ook fijne en bijzondere exposeer ervaringen toe. Lieve groet Ellen

  Lees meer >> | 416 keer bekeken

 • Meer blogs >>