Ellen Berens 1960 

Haar sterfelijkheid is wat haar bezighoudt in het leven, het gaat over vooruitgang door loslaten, anders denken en het erkennen van verliezen. Zij is een echte expressionist en staat voor het 'uitdrukken' van gevoelens. Ellen maakt met haar hoofd en handen wat er speelt in haar hart, na de diagnose ongeneeslijk kanker.   Dit is terug te zien in de portretten die ze maakt. Ze staan voor iedereen die leven vanuit Hoop, Kracht en Levenskunst. Haar schilderijen hebben altijd meerdere lagen, zoals ook haar leven. Haar veelzijdigheid levert verrassende resultaten op. De combinatie van passie, articiteit en haar visie op het leven, maakt dat haar schilderijen symbolisch zijn met sprekende kleuren in harmonie met het onderwerp. Naast ervaringsdeskundige rond kanker is Ellen gediplomeerd in Creatieve therapie en Verlieskunde.

Vanuit deze combinatie heeft zij Kunst na kanker opgericht. "Je kan op zoveel manieren anderen helpen met je kunst. Kunst is de essentie van communicatie. Beeldende  expressie  is  belangrijk en hebben we nodig, omdat je er troost en mooie nieuwe inzichten uithaalt."

Als ervaringsdeskundige en creatief coach bij kanker begeleidt Ellen mensen om kleur en vorm te geven aan de emoties waar ze mee te maken krijgen bij kanker en verlies. Creatieve verwerkingskunst is volgens haar de eerste stap naar herstel. Tevens brengt zij mensen met hun kunst samen om verkoopexposities te organiseren waarbij een deel van de opbrengst gaat naar KWF, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met kanker.

Wil jij je hier ook aan verbinden? Kijk vrijblijvend voor meer informatie op www.kunstnakanker.nl of neem gerust contact met me op via ellenberens@gmail.com

Een aantal kunstwerken op deze site worden verkocht voor het KWF.

Ellen Berens
Klik voor mijn KWF actie op de link https://acties.kwf.nl/fundraisers/wwwkunstnakankernl